Het Zuiderzeemuseum met korting
Enkhuizen, Noord-Holland.

Bestel kaarten voor het Zuiderzeemuseum met korting
Deze zijn meteen te printen en te gebruiken.

 

 

Informatie Zuiderzeemuseum

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen kun je zien en beleven hoe mensen vroeger rond de Zuiderzee woonde. Het is een reuzeleuk themapark waarbij de oude tijd helemaal tot leven komt.

Het avontuur begint al in de museumboot die je van het parkeerterrein naar het Zuidermeemuseum brengt. Deze rondvaartboot is bij de prijs inbegrepen. De boot legt aan in de haven, en je kunt het oude stadje bekijken dat het Zuiderzeemuseum in feite is. Je loopt over klinkerstraatjes en kunt meer dan 130 authentieke huisjes, winkels en werkplaatsen bekijken, vaak ook van binnen.

 

 

Van april t/m oktober is het buitenmuseum open en kun je kennismaken met bewoners en ambachtslieden. Deze vertellen je prachtige verhalen en beantwoorden je vragen. Je kunt er ook varen door de grachten en sloten.

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen valt ook veel te zien. je kunt ambachtslieden helpen met hun werkzaamheden zoals het breien van netten, het maken van touw en het roken van paling. 

In het binnenmuseum, dat het hele jaar open is, kun je nog veel meer te weten komen over het leven rond de Zuiderzee. Of ga buiten oud Hollandse spelletjes spelen, laat een klomp varen of leer steltlopen. In de schoolvakanties worden er bovendien allemaal extra activiteiten georganiseerd.

 

Veel plezier bij het Zuiderzeemuseum met korting!