Korting Walibi Holland
Pretpark, Biddinghuizen (Flevoland)

Bestel hier kaarten voor Walibi Holland met korting 
Deze zijn meteen te printen en te gebruiken.

 

 

Informatie Walibi Holland

Wie kent attractiepark Walibi Holland nou niet? In de Flevopolder ligt het meest spectaculaire pretpark van Nederland. Walibi Holland richt zich op een wat ouder publiek dan bijvoorbeeld De Efteling. Walibi Holland is daarom ook razendpopulair bij tieners. In Walibi Holland zijn opvallend veel achtbanen en andere 'thrill rides' te vinden. Voor kinderen onder de 12 jaar zijn er de laatste jaren echter ook veel nieuwe attracties bijgekomen. Dit maakt Walibi Holland tot een heel leuk park voor iederen, van jong tot oud.

Walibi Holland kent vele 'thrills' (spectaculaire attrracties zoals achtbanen) maar ook familieattracties die ook voor kleinere kinderen (en hun ouders) leuk zijn. Geniet nu van de leuke en spectaculaire attracties van Walibi met korting!

 

Walibi de kangaroo

De naam Walibi is afgeleid van de Belgische plaatsen WAver, LImal en BIerges. Het allereerste Walibi park is bij die plaatsen te vinden. Als mascotte koos men voor een kleine Australische kangaroo (de wallaby).

 

 

Geschiedenis van Walibi Holland

Walibi Holland heeft een rijke geschiedenis. Met opvallend veel namen in korte tijd. Hieronder een overzicht.

 

De Flevohof

Op het terrein van Walibi Holland lag ooit de Flevohof. In dit educatieve themapark konden stedelingen kennismaken met landbouw en veeteelt. Een indianendorp, modeltreinen en oldtimers zorgde voor wat entertainment, maar ondanks de slogan 'Beleef de dag van je leven in de Flevohof' was het themapark niet zo spannend voor kinderen. In 1992 ging de Flevohof failliet.

 

Walibi Flevo

Op de resten van de educatieve Flevohof bouwde de Belgische Walibi Group een attractiepark waar het vooral om de pret ging. Het park kreeg de naam Walibi Flevo en als primeur kreeg het de eerste achtbaan van Europa die over de kop ging terwijl je in een stoeltje onder de rails hangt. Deze achtbaan werd El Condor gedoopt. In 1996 volgende een tweede spectaculaire attractie, de Space Shot, een vrije val attractie. Toch leek het park nog steeds op de oude Flevohof. Zo waren bijvoorbeeld alle gebouwen van dat eductieve themapark nog steeds in gebruik.

 

 

Six Flags Holland

Dat veranderde toen het Amerikaanse Premier Parks (later Six Flags) het attractiepark in 1998, samen met de andere Walibi parken, overnam en het omdoopte tot Six Flags Holland. De eerste twee jaar was het eigenlijk alleen een naamsverandering, maar vanaf 2000 ging Six Flags Holland op de schop. Er kwamen 30 nieuwe attracties en het Six Flags Holland kreeg een totaal andere stijl en sfeer dan Walibi Flevo. De kangaroo maakte als mascotte plaats voor de Looney Tunes en achtbanen bepaalde het gezicht van het park. Six Flags Holland presenteerde zich als 'Rollercoaster Capital of Europe".

 

Walibi World

Maar niets is zeker in het leven, en al in 2004 besloten de Amerikanen van Six Flags al hun Europese parken van de hand te doen. Deze kwamen eerst in Engelse en later in Franse handen. Als naam werd weer gekozen voor Walibi. Aleen was voor het sterk gemoderniseerde en uitgebreide park in Biddinghuizen de naam Walibi Flevo te regionaal. Er werd gekozen voor de naam Walibi World die een veel meer internationale uitstraling heeft.

De achtbanen bleven, en het aantal werd zelf uitgebreid. De Loony Tunes kregen wel ontslag. Die werden weer vervangen door de 'oude' kangaroo. Verder voegde de nieuwe eigenaren meer familieattraties toe aan het park, zodat het ook voor gezinnen met kleinere kinderen leuk werd. Six Flags richtte zich namelijk op tieners.

 

 

Walibi Holland

In 2011 besloot men dat het park nog leuker moest worden voor kinderen onder de 12 jaar. Onderdeel van de aanpassingen was weer een nieuwe naam. Vanaf toen heet het park Walibi Holland. De aanpassingen betekenen overigens niet dat Walibi Holland voor tieners minder leuk wordt. Integendeel, voor hen kwamen er ook nieuwe attracries zoals de spectaculiare Speed of Sound achtbaan die je eerst vooruit en dan achteruit aflegt.

Veel plezier bij Walibi met korting!