Uitstapjes Zuid Holland

Met grote steden als Rotterdam, Den Haag, Delft, Leiden, Dordrecht en Gouda is er in Zuid Holland veel te beleven. Een stadsbezoek zijn al deze steden meer dan waard, maar er is in Zuid Holland nog veel meer te beleven. Daarom hier een overzicht van de leukste uitstapjes in Zuid Holland:

Miniworld Rotterdam

Rotterdam, Europoort en de omliggende dorpen zijn in het klein te bewonderen in Miniworld Rotterdam, een soort overdekt Madurodam in Rotterdam. Ook liefhebbers van modeltreinen komen aan hun trekken in deze attractie naast het Centraal Station dat vroeger Railz Rotterdam heette.
Koop kaarten voor Miniworld Rotterdam met korting

Duinrell

Het bekende attractiepark in Wassenaar (Zuid-Holland) behoort tot de meest populaire Nederlandse pretparken. Duinrell bevat vele attracties voor thrillseekers, maar ook voor kleinere kinderen is hier veel te beleven.
Koop kaarten voor Duinrell met korting

Tikibad

Een populair onderdeel van Duinrell is het Tikibad. Dit zwemparadijs met talloze glijbanen is ook apart te bezoeken. Het Tikibad is het hele jaar geopend.
Koop kaarten voor het Tikibad met korting

Sea Life Scheveningen

Ga onder water zonder nat te worden bij Sea Life Scheveningen. Zeedieren kun je hier op alle gemak bekijken. Sea Life Scheveningen heeft meer dan 4000 dieren in 45 aquaria.
Koop kaarten voor Sea Life Scheveningen met korting

 

 

Avifauna

Wat Sea Life voor onderwaterdieren is, is Avifauna voor vogels. In dit dierenpark in Alphen aan de Rijn (Zuid-Holland) kun je alle soorten vogels bekijken en alles over deze vogels te weten komen.
Koop kaarten voor Avifauna met korting

Archeon

Ook het Archeon is in Alphen aan de Rijn te vinden. In dit themapark komt de geschiedenis echt tot leven. Het ene moment waan je je in de Middeleeuwen, dan weer in de bronstijd of in de Romeinse tijd. 

Het Mauritshuis

Bekijk hier een wereldberoemde collectie Hollandse en Vlaamse schilderwerken. Topstukken zijn de Anatomische Tes van Rembrandt, het Gezicht op Delft van Vermeer, het Meisje met de Parel van Vermeer en vele andere werken van Hollandse en Vlaamse meesters.

Naturalis

Alles over de natuur kom je te weten in Museum Naturalis in Leiden. Met vele vaste tentoonstellingen en wisselexposities. Leuk voor jong en oud.

Bezoekerscentrum Sterrenwacht

Ondek het heelal via de telescopen van de Sterrewacht van Universiteit Leiden. Er wordt twee keer per dag een rondleiding gegeven.

Martitiem Museum Rotterdam

In dit oudste Scheepvaartmuseum van Nederland duik je dankzij diverse tentoonstellingen in de rijke maritieme geschiedenis van Nederland.

Familiepark Plaswijckpark

Plaswijckpark is een reuzeleuk familiepark aan de rand van Rotterdam dat bestaat uit verschillende delen zoals Speelwijck, Dierenwijck en Wandelwijck. Het is een mix van een speeltuin, een dierenpark en een wandelpark. Vooral de verkeerstuin, de waterspeeltuin en de grote speeltuin zijn erg populair. Je kunt er ook een rondvaart maken.

Museon

Leuk populair wetenschappelijk museum in Den Haag. Hier kom je van alles te weten over de mens, de aarde, geschiedenis en de natuur. Een heel veelzijdig museum.

Louwman Museum

Een museum voor autoliefhebbers in Den Haag. De privé collectie auto's van de familie Louman bevat meer dan 230 klassieke en antieke auto's die hier te bewonderen zijn.

Corpus

Loop door een enorm menselijk Lichaam in Corpus (Oegstgeest, Zuid Holland). Dit lichaam is zeven verdiepingen hoog. Binnen leer je alles over het deel van het lichaam waar je je bevindt.

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is één van de meest bezochte dierenparken van Nederland. Hier maak je kennis met dieren van over de hele wereld.

Futureland

Futureland op de Maasvlakte bij Rotterdam is een informatiecentrum over de haven van de toekomst. Via het panoramadek heb je een wijds uitzicht ovder de kades die daar worden aangelegd. Je kunt hier ook een rondvaart maken.

Panorama Mesdag

Een ander uitzicht, maar nu over het Scheveningen van 1881. Een aanrader als je Scheveningen bezoekt.

Haags Historisch Museum

Ga terug in de tijd en maak kennis met het oude Den Haag. Er zijn vele schilderijen en voorwerpen uit het verleden te zien.

Madurodam

In Madurodam in Den Haag is Nederland in het klein nagebouwd. Van Hollandse tafereeltjes tot Schiphol en de Rotterdamse havens.

Museum Boijmans Van Beuningen 

Vele klassieke en moderne kunstwerken vindt je in dit Rotterdamse museum. Schilderijen, beelden en andere kunstvoorwerpen van de vroege Middeleeuwen tot nu.

Molens van Kinderdijk

Maar liefst negentien molens zijn er te vinden in deze toeristische trekpleister nabij Nieuw-Lekkerland. Je leert er alles over molens en kunt er een rondvaart maken. 

Familiepark Drievliet

In Den Haag is familiepark Drievliet te vinden, een attractiepark met leuke attracties voor jong en oud waaronder diverse achtbanen.

Botanische Tuin TU Delft

De Botanische Tuin van de Technische Universiteit Delft is een groen rustpunt van 2,5 hectare in het centrum van Delft. Er zijn vele tuinen zoals een kruidentuin, een bomentuin en een kassencomplex met tropische en subtropische planten.

Hortus Botanicus Leiden

Ook de Universiteit van Leiden heeft zijn botanische tuin. Al sinds 1590!

Keukenhof

Over tuinen gesproken. Wat te zeggen van de Keukenhof. Het beroemde lentepark met velden vol bloeiende bloemen. De Keukenhof ligt in Lisse (Zuid-Holland).

Kids Marina Rotterdam

Kinderen (en ouders) kunnen zelf door een miniatuurhaven varen bij Kids Marina in Rotterdam. 

Nationaal Glasmuseum

Alles over glas en glasblazen kom je te weten in het Nationaal Glasmuseum in de glasstad Leerdam (Zuid-Holland).