Uitstapjes Zeeland

Zeeland is een provincie met veel toerisme. De grootste attractie van Zeeland is natuurlijk het strand, maar er is nog veel meer te beleven in deze provincie aan de Noordzee. Hieronder de leukste uitstapjes in Zeeland:

 

 

Delta Park Neeltje Jans

Delta Park Neeltje Jans is de meest populaire dagtrip van de provincie Zeeland. Deltapark Neeltje Jans (gemeente Vrouwenpolder) is leerzaam en leuk tegelijk. Hier leer je alles over de deltawerken en de strijd van Nederland tegen het water, maar er is ook veel amusement zoals een hoge waterglijbaan, de Aquasplash en een waterspeelparadijs. Je kunt in Delta Park Neeltje Jans zeehondenshows bezoeken, haaien zien zwemmen, een rondvaart maken en veel meer.
Kaarten met korting voor Delta Park Neeltje Jans

 

Het Arsenaal

In Vlissingen is het grootste piratenpark van Nederland te vinden. In dit overdekte attractiepark vind je leuke attractie, vele zeedieren en informatie over de zee en de kapers die vroeger in Vlissingen hun thuisbasis hadden.

 

Berkenhof's Tropical Zoo

In Kwadendamme (Zuid-Beveland, Zeeland) leven nog dino's, mammoeten en sabeltandtijgers. Wat ooit als een vlindertuin begon is in de loop der tijd uitgegroeid tot een natuurexpo met 50 exotische diersoorten en een kidsjungle waar kinderen geweldige avonturen kunnen beleven.

 

Watersnoodmuseum

Een indrukwekkende tentoonstelling over de watersnoodramp van 1953 die grote delen van Zeeland en Zuid-Holland onder water zette en vele doden tot gevolg had. In dit museum leer je alles over deze ramp en de maatregelen die er daarna genomen zijn om een nieuwe watersnoodramp te voorkomen.

 

Reptielenzoo Iguana

Een geheel overdekte dierentuin in het centrum van Vlissingen die geheel in het teken staat van reptielen, amfibieën en ongewervelde dieren. In vier grote gebouwen kun je deze dieren zien en kom je er alles over te weten.

 

Familiepretpark Mini Mundi

In Middelburg (Walcheren, Zeeland) vind je in het familiepretpark Mini Mundi Walcheren in het klein. Dit miniatuurgedeelte van het park is in samenwerking met Madurodam tot stand gekomen. Maar er is veel meer in Min Mundi. Speeltuinen (binnen en buiten), een treintje (de Mini Mundi Express) en vele attracties maken van Mini Mundi een echt klein pretpak.

 

Bunkermuseum Zoutelande

In Zoutelande (Walcheren, Zeeland) komt je alles te weten over de Atlantikwall verdedigingslinie die de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog bouwde om de geallieerde buiten de deur te houden.  Het museum is gevestigd in enkele bunkers van deze voormalige Atlantikwall.

 

Groede Podium

In Groede (Zeeuws-Vlaanderen) is het doepark / speelpark / informatiepark Groede Podium te vinden. Een leuke speeltuin met dierenpark, vlonderbos, waterkamer en klimtoren.

 

Archeologisch Museum Aardenburg

In Aardenburg (Zeeuws Vlaanderen, Zeeland) zijn vele opgravingen gedaan en voorwerpen en gevonden uit de Romeinse en Middeleeuwse tijd. Het Archeologisch Museum Aardenburg staat helemaal in het teken van deze vondsten. Zo kun je een duidelijk beeld krijgen van hoe men in het Romeinse en Middeleeuwse Aardenburg woonde, werkte en leefde.

 

Fort Rammekens

Bezoek in Ritthem (nabij Vlissingen in Zeeland) het oudste zeefort van West Europa. Fort Rammekens is al in 1547 gebouwd. Vanaf het ford heb je een geweldig zicht over de Westerschelde.