Uitstapjes Overijssel

In de provincie Overijssel is veel leuks te beleven. Er zijn leuke speeltuinen en attractieparken, goede musea en er is mooie natuur. Hieronder een overzicht van leuke uitstapjes in Overijssel.

Avonturenpark Hellendoorn

2 wildwaterbanen, 3 achtbanen en heel veel meer attracties vind je in Avonturenpark Hellendoorn, één van de grootste en meest populaire attractieparken van Nederland. Naast meer dan 30 spectaculaire attracties zijn er ook diverse shows voor jong en oud. Avonturenpark Hellendoorn moet je echt eens bezocht hebben!
Kaarten voor Avonturenpark Hellendoorn met korting

 

 

Attractiepark Slagharen

Nog zo'n groot attractiepark in de provincie Overijssel. 1,5 miljoen mensen komen jaarlijks naar het dorpje Slagharen om te genieten van attracties, shows en de fantastische sfeer van Attractiepark Slagharen. Dit pretpark bestaat uit twee gedeelten die worden verbonden door een lange gezellige "winklestraat", Main Street.
Kaarten voor Attractiepark Slagharen met korting

 

Familiepretpark De Waarbeek

In Hengelo (Overijssel) ligt een bijzonder leuk attractiepark met veel leuke attracties voor weinig geld. Hier bevindt zich de oudste achtbaan van Nederland. Deze is niet echt geschikt voor snelheidduivels maar wel erg sfeervol. Familiepretpark De Waarbeek is een echt familiepark, met ook heel veel leuke attracties voor kleintjes.
Kaarten voor De Waarbeek met korting

 

Openluchtmuseum Oostmarsum

In Twente ligt aan de rand van het historische stadje Oostmarsum een openluchtmuseum dat het leven van 100 jaar geleden op het Twentse platteland laat zien. Je vindt er compleet ingerichtte boerderijtjes, bijgebouwen en werkplaatsen. O.a. een smitse, een wagenmaker, veeschuren, een bijenstal, en veel meer. Binnen zijn er exposities te zien.

 

Avatarz Nature Park

Avatarz Nature Park is een ecologisch klimbos vlakbij Oldenzaal in de provincie Overijssel Als een echte Tarzan of Jane klim je door de bomen. Er zijn in het bos 5 klimparcoursen uitgezet met 71 uitdaging. Bij elkaar goed voor 2,5 uur klimplezier. Als je wilt kun je tijd bijboeken.

 

Giethoorn

Het dorp Giethoorn wordt wel het Venetië van het Noorden genoemd. Evenals in die Italiaanse stad vindt hier het vervoer grotendeels per boot plaats. Je kunt in Giethoorn varen, punteren en op andere manieren op het water bezig zijn. Maar ook op het land is er veel te beleven en te zien. Giethoorn in Overijssel bevat enkele tientallen rijksmonumenten.

 

Ontdekhoek Zwolle

Kinderen kunnen hier ontdekken hoe iets werkt of hoe het in elkaar zit. Dit doen ze in een speciale werkplaats waarin ze proefjes kunnen doen. Geschikt voor kinderen tot 14 jaar.

 

Cosmos Sterrenwacht

Vlakbij het prachtige en gezellige stadje Ootmarsum ligt de Cosmos sterrenwacht. Hier vind je diverse expositieruimtes, een grote filmzaal en een prachtig planetarium. Ook de grootste grootste telescoop van Nederland is in de Cosmos Sterrewacht te vinden.

 

De Flierefluiter

Leuke speeltuin in Raalte (Overijssel). Zowel indoor als outdoor. Met zes overdekte speelruimtes en een grote buitenspeeltuin en kinderboerderij. O.a. met een doolhof, skelters, trampolines, glijbanen en veel meer.

 

Natuurdiorama Hollterberg

Bij Natuurdiorama Holterberg zijn 11 levensgrote diorama's te zien waarbij dieren in hun natuurlijke omgeving staan. Meer dan 500 opgezette dieren zijn op deze manier te zien.

 

Stedelijk Museum Kampen

De vaste collectie van het Stedelijk Museum Kampen is onderverdeeld in vier thema's: Geloof, het Huis van Oranje, Water en Rechtspraak. Daarnaast zijn er vele wisselexposities.

 

Kasteel Twickel

Bezoek de kasteeltuinen van Kasteel Twickel in Ambt Delden (Overijssel). Diverse tuinen tonen de tuinhistorie sinds de renaissance. Met o.a. een park in Engelse landschapsstijl met spiegelvijvers, een rotstuin, een orangerie, een Franse neo-baroktuin met Jugenstil beelden, en veel meer.

 

Nationaal Tinnen Figuren Museum

Geschiedenis, sprookjes, mythen en fantasy komen via tinnen figuurtjes tot leven in het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen (Overijssel). Je kunt heel veel tinfiguurtjes opgesteld zien staan en kijken hoe de tinnen figuurtjes gegoten worden. Je kunt ook zelf tingieten en in workshops tinnen figuurtjes beschilderen.

 

Preston Palace

Een all-in uitgaanscentrum in Almelo. Met zwemparadijs, indoor kermis, spelotheek, bioscoop, live muziek en veel leuke barretjes en restaurants. 

 

Speelpark Hoge Boekel

Luchtkussens, trampolines, een kabelbaan, een bootspringschans, een reuzenglijbaan, een spoortreintje, midgetgolf, een ballenbak,.., in Speelpark Hoge Boekel in Enschede (Overijssel) is veel te beleven voor kinderen tot en met 12 jaar.