Uitstapjes Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland is veel te beleven. Hier een overzicht van de leukste uitstapjes in Noord-Holland.

Linnaushof

De grootste speeltuin van Europa is in het Noord-Hollandse Bennebroek te vinden. Met meer dan 350 speeltoestellen en attracties! Heel leuk voor peuters, kleuters en kinderne in de lagere schoolleeftijd.
Koop kaarten met korting

 

 

Artis

Midden in Amsterdam bevindt zich de tropische wereld van Artis. In deze sfeervolle dierentuin maak je kennis met dieren en planten uit de hele wereld. In Artis zijn circa 900 verschillende diersoorten te zien. 
Koop kaarten met korting

 

Zuiderzee Museum

In dit openluchtmuseum in Enkhuizen (Noord-Holland) kun je zien hoe men vroeger rond de Zuiderzee woonde en werkte. Met meer dan 130 authentieke huisjes, winkels en werkplaatsen valt er hier enorm veel te zien.
Koop kaarten met korting

 

Hermitage Amsterdam

In deze dependance van het beroemde Hermitage museum in Sint Petersburg kijk je je ogen uit. Na een verbouwing die 40 miljoen euro heeft gekost is de Hermitage één van de grootste toeristische trekpleisters.
Koop kaarten met korting

 

Madame Tussauds Amsterdam

Wie kent Madame Tussauds nou niet? Hier kun je op de foto met hinderden beroemdheden uit binnenland en buitenland. Met artiesten, topsporters, tv-beroemdheden, politici en andere beroemdheden.
Koop kaarten met korting

 

Amsterdam Dungeon

Een reuzeleuke attractie onder de grond in het centrum van Amsterdam. Maak in de kelders kennis met de donkere kanten van het oude Amsterdam. Professionele acteurs maken er een interactief spektakel van.
Koop kaarten met korting

 

World of Ajax

Bezoek het heilige gras van de Amsterdam Arena, de kleedkamers van Ajax, de perskamer en natuurlijk het Ajax-museum. HET uitje voor iedere Ajax-fan.

Bestel kaarten met korting

 

Speelpark Oud Valkeveen

In Naarden (Het Gooi, Noord-Holland) bevindt zich een leuk attractiepark voor kinderen tot 12 jaar dat al driekwart eeuw bestaat. Naast diverse attracties en speeltoestellen is er in Speelpark Oud Valkeveen een theatertent, een eigen strandje (aan het Gooimeer) en een grote speelweide te vinden.

 

Sprookjeswonderland Enkhuizen

Een kabouterdorp, een sprookjesbos, een kinderboerderij, een grote speeltuin en nog veel meer zijn er in Sprookjeswonderland Enkhuizen te vinden. Iedere dag wordt er een sprookjesmusical opgevoerd.

 

Het Scheepvaartmuseum

Kom alles te weten over 500 jaar aan scheepvaart in Nederland. Bezoek de levensechte replica van een VOC-schip en bekijk de vele tentoonstellingen in het voormalige VOC-pakhuis in Amsterdam.

 

Zee Aquarium Bergen aan Zee

Bekijk de bewoners van alle wereldzeeën in 44 aquaria. Een andere bijzonderheid in het Zee Aquarium van Bergen aan Zee (Noord-Holland) is het 14 meter lange skelet van een potvis.

 

Muiderslot

Bezoek een echt middeleeuws kasteel in Muiden (Noord-Holland) met historische tuinen, oude harnassen, wapens en andere voorwerpen.

 

Rijksmuseum

Na een verbouwing van 10 jaar (!) is het Rijksmuseum in Amsterdam weer open. Maak hier kennis met de kunst en geschiedenis van Nederland.

 

De Zaanse Schans

Één van de belangrijkste toeristische trekpleisters voor buitenlandse toeristen van Nederland is de Zaanse Schans. Hier waan je je in de Zaanstreek van de zeventiende of achtiende eeuw, met houten huizen, windmolens en oude pakhuizen.

 

Anne Frank Huis

Nog zo'n trekpleister voor buitenlandse toeristen. Bezoek het achterhuis aan de Amsterdamse Prinsengracht waar Anne Frank ondergedoken was.

 

Het Rembrandthuis

In het voormalige woonhuis en atelier van Rembrandt van Rijn is een museum over de beroemde schilder gevestigd. Je waant je in deit Amsterdamse museum in de zeventiende eeuw en natuurlijk zijn er veel schilderijen van de oude meester te zien.

 

Van Gogh Museum

Nog een beroemde Nederlandse schilder met een eigen museum in Amsterdam. Hier zijn honderden schilderijen, tekeningen en schetsen van Vincent van Gogh te zien. Maar je vindt er ook werk van andere kunstenaars.

 

Tropenmuseum

Ook in Amsterdam / Noord-Holland is het Tropenmuseum te vinden. Dit museum laat je kennis maken met verre culturen.