Uitstapjes Noord-Brabant

In de provincie Noord-Brabant zijn leuke attracties en musea te vinden. Hier een overzicht van de leukste uitstapjes in Noord Brabant.

 

Safaripark Beekse Bergen

Op safari in Brabant. Dat kan, in Safaripark Beekse Bergen bij Hilvarenbeek. Hier lopen veel van de 150 diersoorten gewoon los rond. Het park is te bezoeken met safaribus, rondvaartboot en eigen auto, en sommige (veilige) delen ook lopend of per kano.
Kaarten voor Safaripark Beekse Bergen met korting kopen

 

 

Speelland Beekse Bergen

Naast het safaripark ligt Speelland Beekse Bergen. De toegang van deze grote speeltuin staat los van Safaripark Beekse Bergen. Het Speelland is een enorme buitenspeeltuin met een groot zandstrand en diverse attracties.
Koop kaarten voor Speelland Beekse Bergen met korting

 

Dierentuin Dierenrijk

Dierenrijk is een speeltuin in Nuenen (Noord-Brabant). Naast vele exotische dieren zaoals leeuwen, tijgers, olifanten, beren en zeehonden vind je hier ook een grote speeltuin, de grootste voliere van Europa en een leuke kinderboerderij.
Koop kaarten voor Dierenrijk met korting

 

Efteling

De Efteling behoeft geen introductie. De Efteling in Kaatsheuvel (Noord-Brabant) is één van de grote attractieparken in Europa en trekt een internationaal publiek. Niet slecht voor een park dat ooit als een speeltuin met een sprookjesbos begon.
Koop kaarten voor de Efteling met korting

 

Oorlogsmuseum Overloon

Bijzonder groot en uitgebreid museum over de Tweede Wereldoorlog in het Brabantse Overloon. Er is enorm veel materieel uit die tijd te zien zoals tanks, vliegtuigen en transportmaterieel. In de vele zalen die het museum rijk is wordt alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft uitgebreid behandeld. Natuurlijk is er speciale aandacht voor de Slag bij Overloon.

 

Ontdekhoek Den Bosch

Een werkplaats waarin kinderen van 4 tot 14 jaar kunnen ontdekken hoe dingen gemaakt worden en in elkaar zitten. Zelf doen is het motto van Ontdekhoek Den Bosch.

 

DAF Museum

Voor autoliefhebbers is het DAF Museum zeker de moeite waard. Er zijn vele verschillende Dafjes te zien, ook prototypes die nooit in productie genoen zijn.

 

Familiepark DippieDoe

Een attractiepark voor kinderen tot 14 jaar met veel leuke attracties, zowel binnen als buiten. Dippie Doe is te vinden in de Brabantse plaats Best nabij Eindhoven.

 

BillyBird Park Hemelrijk

Een binnenspeeltuin, een buitenspeeltuin, een verkeerstuin en een groot strandbad. BillyBird Park Hemelrijk in Volkel (Brabant) is van vele markten thuis.

 

Zoo Parc Overloon

Bescheiden maar leuk dierenpark met vele dieren en planten. Hier vind je ook veel bedreide diersoorten die in een fokprogramma zijn geplaatst zoals kleine panda's en diverse apensoorten. Overloon ligt vlak bij Boxmeer in de provincie Noord-Brabant.

 

Rondvaart Binnendieze

Dwars door Den Bosch loopt het riviertje de Binnendieze. Deze loopt grotendeels onzichtbaar onder oude en nieuwe gebouwen door. Een rondvaart over de Binnendieze, per fluisterboot, is heel speciaal.

 

Brabants Museum Oud Oosterhout

In Oosterhout kun je zien hoe de stad er in 1900 uitzag. Brabants Museum Oud Oosterhout bestaat uit een binnenmuseum en een miniatuurstad (een soort Madurodam). De panden zijn op een schaal van 1:20 nagebouwd.

 

BestZOO

De Brabantse plaats Best heeft een eigen kleine dierentuin met diverse dieren uit verschillende werelddelen zoals de jaguar, kamelen en apen.

 

Breda's Museum

Breda heeft een leuk en veelzijdig museum met kunst, historische voorwerpen en vele heel uiteenlopende exposities.

 

Philips Museum

Op de plek waar Gerard Philips in 1891 de eerste gloeilampen maakte is in Eindhoven het Philips  Museum gevestigd. Hierin kun je de belangrijkste en meest kenmerkende producten uit de rijke geschiedenis van dit Eindhovense elektronicamerk bekijken en zien wat voor uitvindingen Philips allemaal heeft gedaan.