Plopsaland De Panne
Pretpark, De Panne (België)

Bestel kaarten voor Plopsaland De Panne met korting
Deze zijn meteen uit te printen.

 

Informatie Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne is een themapark (pretpark) van Studio 100 in de Belgische badplaats De Panne. Studio 100 is een Belgische producent van televisieprogramma's, films en muziek die onder andere bekend is van K3, Kabouter Plop, de Wickie de Viking tekenfilms, Bumba, Big & Betsy, Wizzy & Woppy, Mega Mindy, Samson & Gert en Piet Piraat. 

Het attractiepark Plopsaland De Panne staat sterk in het teken van de kinderhelden van Studio 100. De attracties zijn vrijwel allemaal aangekleed in de stijl van de televisieprogramma's. De Studio 100 personages treden er ook regelmatig op. Zo zijn Samson & Gert, K3 en Kabouter Plop hier regelmatig in levende lijve te zien. De attracties in Plopsaland De Panne zijn vooral familie attracties.

Het pretpark verwelkomt jaarlijks ruim 1,2 miljoen bezoekers.

 

 

Melipark

De voorloper van Plopsaland De Panne is het Melipark dat al in 1932 werd opgericht door de eigenaar van het honingmerk Meli.  Het thema van het parkje was destijds bijen. In 1952 kreeg Melipark ook een sprookjesbos. Nadat de belangstelling van het publiek terugliep werd Melipark in 2000 overgenomen door Studio 100 en de BRT. De bijen maakten toen plaats voor kabouters uit de televisieserie Kabouter Plop en de naam werd veranderd in Plopsaland.

 

Plopsaland

In de jaren daarna kwamen er steeds meer nieuwe moderne attracties bij. Bumba kreeg zijn eigen show en er kwamen steeds meer optredens. Vanaf 2006 ging Plopsaland investeren in meer spectaculaire attracties voor grotere kinderen, zoals achtbanen en een wildwaterbaan.

 

Sinds 2011 bevat Plopsaland De Panne ook een indoor gedeelte opgedragen aan Maya de Bij. Hierin zijn 10 overdekte attracties te vinden. In de zomer van 2014 volgt een subtropisch zwemparadijs, in 2015 een hotel.

Veel plezier bij de bezoek aan Plopsaland De Panne met korting!