Met korting naar Phantasialand
Pretpark, Brühl (Duitsland)

Bestel hier kaarten voor Phantasialand met korting 
Deze zijn meteen te printen en te gebruiken.

 

 

Informatie Phantasialand

Bij het stadje Brühl, vlak bij Keulen, ligt attractiepark Phantasialand. Dit pretpark ligt op een uurtje rijden van Maastricht, en is daarom ook bij Nederlanders een zeer populair pretpark. Het is veel dichterbij dan Disneyland Parijs. Phantasialand verwelkomt ieder jaar tegen de 2 miljoen bezoekers en behoort daarmee tot de grootste Europese pretparken. 

 

 

Phantasialand is opgedeeld in zes themagebieden. Berlijn, China Town, Afrika, Fantasie, Mexico en Mystery. Er worden ruim 10 shows opgevoerd en er is veel horeca op het terrein aanwezig.

Phantasialand kent vele spectaculaire attracties, zoals de wildwaterbaan met de steilste afdaling ter wereld. Een tocht op deze Chiapas wildwaterbaan duurt wel zes minuten, met 3 spectaculaire afdalingen, waarvan 1 achteruit.

 

 

Maar er zijn ook minder heftige maar wel heel leuke attracties zoals Wuze Town, een fantasiewereld waarin de Wuzen leven of China Town met tempels, tuinen, pagodes en paleizen.

Phantasialand is één van de grootste en meest veelzijdige pretparken van Europa. Er is zoveel te beleven dat je eigenlijk alles niet in één dag kunt zien en beleven. Vervelen zal je je er dus niet.

 

 

De geschiedenis van Phantasialand

Phantasialand is in 1967 beginnen als een sprookjespark (net zoals de Efteling). Grondleggers van Phantasialand waren de zakenman Gottlieb Löffelhardt en de in Duitsland zeer populaire poppenspeler Richard Schmitt. Kern van het eerste Phantasialand was een sprookjesbos.

In de loop der tijd groeide Phantasialand uit tot een groot amusementspark. Met hun Space Center waren ze een trendsetter, want dit was één van de eerste overdekte achtbanen in Europa. De Silbermine was in 1984 een andere opvallende attractie vanwege zijn grootse opzet met meer dan 120 bewegende figuren. De Sibermine is inmiddels gesloten om ruimte te maken voor iets nieuws.

 

 

In 2001 vernielde een grote brand twee van de eerste achtbanen van Phantasialand, maar men maakte van de nood een deugt door deze te vervangen door nieuwe, nog spectaculairdere attracties. Het luide een periode in waarin Phantasialand werd voorzien van tal van nieuwe "thrill-rides".

 

Veel plezier in Phantasialand met korting!