Met korting naar Miniworld Rotterdam
Miniatuurwereld, Rotterdam (Zuid-Holland)

Bestel hier kaarten voor Miniworld Rotterdam met korting.
Deze zijn meteen uit te printen.

 

 

Informatie Miniworld Rotterdam

Miniworld Rotterdam is een soort Madurodam maar dan overdekt en in Rotterdam. Veel gebouwen uit de stad Rotterdam, de havens en de omliggende dorpen zijn in MiniWorld Rotterdam op schaal nagebouwd. 

535 vierkante meter aan maquettes zijn er  te bewonderen, en dat aantal meters groeit nog steeds. 2,3 kilometer aan rails zijn gelegd waarover druk treinverkeer plaatsvindt. Bij de uitgestrekte miniatuurhaven en de gebouwen van de stad Rotterdam kijk je je ogen uit.

Sfeervolle polderlandschappen en moderne en historische architectuur wisselen zich af in deze Rotterdamse miniatuurwereld. En wat zich ook afwisseld zijn dag en nacht, dit dankzij de dag en nachtsimulatie. Bekijk Rotterdam by night in het klein!

 

 

Miniworld Rotterdam is gevestigd aan het Weena vlak naast het Centraal Station van Rotterdam. De miniatuurwereld is in 2007 geopend als Railz Miniworld (meestal kortweg Railz genoemd). Doordat de overdekte attractie steeds verder groeide gaf men het een nieuwe naam, Miniworld Rotterdam.

Dit omdat Rotterdam een steeds belangrijkere plek innam bij Miniworld. O.a.de Erasmusbrug, de bussen, trams en metro's van RET, de Rotterdamse haven, de Maasboulevard, de Kop van Zuid en het Noordereiland werden nagebouwd. 

 

 

Maar misschien moet er weer een nieuwe naam worden overwogen want er komt ook stteds meer van buiten Rotterdam in Miniworld.  In samenwerking net ProRail werd de Hanzelijn nagemaakt. De stationsgebouwen van Lelystad, Kampen, Dronten en Zwolle, de Drontermeertunnel en de Hanzeboog zijn met behulp van de originele bouwtekeningen exact nagebouwd. En momenteel werkt men aan een berglandschap. Daramee gaat Miniworld Rotterdam zelfs internationaal.