Met korting naar Madame Tussauds Amsterdam
Wassenbeelden tentoonstelling, Amsterdam (Noord-Holland)

 

Bestel hier kaarten voor Madame Tussauds met korting.
Deze zijn meteen uit te printen.

 

 

Informatie Madame Tussauds Amsterdam

Bezoek Madame Tussauds Amsterdam en maak kennis met artiesten, filmsterren, topsporters, politici, superhelden, kunstenaars en andere beroemdheden. Vergeet je fototoestel niet, want je kunt op de foto met Johnny Depp, André van Duin, Steve Jobs, Lady Gaga of één van de andere beroemdheden.

Madame Tussauds is al lang geen statische tentoonstelling van wassen beelden meer. Hoewel er nog vele wassen beelden zijn om te bekijken valt er ook veel te doen. Zo kun je DJ Edwin Evers helpen met het opstarten van jingles, kun je optreden met Lady Gaga, voetballen met Ronaldinho, je IQ meten met Einstein, mixen met DJ Tiësto, fietsen tegen Lance Amstrong, en samen met Doutzen Kroes over de catwalk lopen.

 

 

Madame Tussauds Amsterdam kent 4 ruimtes. In de Sports ruimte staan ondermeer David Beckham, Ronaldinho en Rafael van der Vaart. In de Culture/Arts ruimte kun je je eigen kunstwerk maken met kunstenaars als Picasso, Van Gogh, Dali, Herman Brood en Rembrandt. Ook beroemdheden als Annie M.G. Schmit, Einstein en Pavarotti zijn in deze ruimte te vinden. 

In de A-list ruimte kun je kennismaken met Brad Pitt, Beyoncé, J-Lo, Lady Gaga, George Clooney, Angelina Jolie, Robbie Williams en andere wereldsterren, terwijl je in de Royals ruimte op bezoek mag bij de leden van het Koninklijk Huis.

En dit is nog maar een greep uit de vele beroemdheden van Madame Tussauds Amsterdam. Er zijn ook filmsterren (zoals E.T, Shrek's Fiona en Marilyn Monroe), politici (o.a. Nelson Mandala, Balkenende en Barack Obama) en TV-sterren (met ondermeer Sylvie van der Vaart en Chantal Janzen). En je kunt met iedereen op de foto!

Madame Tussauds is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 19:00 uur, met uitzondering van Koningsdag.

 

 

Geschiedenis Madame Tussauds

Madame Tussauds Amsterdam is één van een serie wassenbeeldenmusea. De anderen staan in Londen, Berlijn, New York, Las Vegas, Shanghai en Hongkong. De Amsterdamse vestiging werd in 1971 geopend in de Kalverstraat. In 1991 verhuisde Madame Tussauds Amsterdam naar de huidige toplocatie aan De Dam, in het Peek & Cloppenburg gebouw.

Madame Tussauds Amsterdam wordt in de volksmond vaak Madame Tussaud genoemd. Dat is begrijpelijk want vreemgenoeg staat er Madame Tussaud op het pand terwijl Madame Tussauds de officiele naam is.

Madame Tussaud is ook de naam van de oprichtster. Deze dame werd in 1761 als Marie Grosholz geboren in Straatsburg. Haar moeder werkte als huishoudster voor de arts Dr. Philippe Curtius die voor anatomische lessen mensen, lichaamsdelen en organen namaakte. In Parijs begon hij een wassenbeelden kabinet.

 

 

Marie Tussaud leerde het vak van hem, en maakte op haar zeventiende haar eerste wassen beeld. De schrijver en filosoof Jean-Jacques Rousseau was het onderwerp. In 1789, tijdens de Franse Revolutie, kreeg de toen 28 jarige Madame Tussaud de opdracht om de hoofden van de meest beroemde slachtoffers van de guillotine in was na te maken zodat deze in het revolutiemuseum tentoongesteld konden worden.

In 1789 erfde Madame Tussaud de wassenbeelden collectie van haar leermeester Philippe Curtius. Ze trok met de wassen beelden rond als een reizende tentoonstelling. Doordat de Napoleon in oorlog raakte met Engeland terwijl Madame Tussaud in dat land was kon ze niet terug naar Frankrijk. Ze besloot na oorlog in Engeland te blijven en toen het rondtrekken haar te zwaar werd opende ze in 1835, op 74-jarige leeftijd, een permanente tentoonstelling in Londen. Dit was de eerste van de Madame Tussauds musea!

 

 Veel plezier bij Madame Tussaud met korting!

 

Foto's: Madame Tussauds