Uitstapjes Limburg

Limburg is een Nederlandse provincie die razend populair is voor vakanties, weekendjes weg en dagtips. Niet alleen de natuur in Limburg is prachtig, er zijn ook veel leuke uitstapjes te maken. Hieronder de leukste uitstapjes in de provincie Limburg:

Attractiepark Toverland

Toverland is het snelst groeiende attractiepark van Nederland. Het pretpark in Sevenum (Noord-Limburg) bevat een groot overdekt gedeelte verdeeld over twee hallen. Daarnaast is er een groot buitengedeelte waarin spectaculaire attracties te vinden zijn zoals de achtbaan Troy (de (de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux) en de wildwaterbanen. Attractiepark Toverland biedt alles voor jong en oud.
Koop kaarten voor Toverland met korting

 

GaiaZOO

De dierentuin van Kerkrade (Zuid-Limburg). Naast heel veel dieren zijn er in GaiaZOO ook speeltuinen, zowel binnen als buiten.

 

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoesbroek nabij Heerlen in het zuiden van Limburg is een prachtig kasteel dat al in 1250 werd gesticht. 40 vertrekken van het kasteel zijn te bekijken. Deze zijn authentiek ingericht.

 

Bonnefantenmuseum

In dit museum in Maastricht vindt je een uitgebreide collectie oude schilderkunst en sculpturen.

 

Pretpark De Valkenier

Leuk familiepretpark met 25 leuke attracties, een indoor-speeltuin, een kinderboerderij, een poppentheater en een speeltuin voor mindervaliden. Pretpark De Valkenier kun je vinden in Valkenburg aan de Geul in het zuiden van de provincie Limburg.

 

Sprookjesbos Valkenburg

Eveneens in Valkenburg is een leuk sprookjesbos te vinden. Dit attractiepark is gericht op kinderen tot 10 jaar. Natuurlijk maakt een speeltuin deel uit van Sprookjesbos Valkenburg.

 

Valkenburg aan de Geul

En als je dan toch in Valkenburg bent, bezoek dan meteen de kasteelruïne en één van de grotten die dit oude Limburgse stadje rijk is. Valkenburg aan de Geul is één van de leukste toeristische stadjes van Nederland.

 

Limburgs Museum

Ga terug in de tijd en maak kennis met het oude Limburg. In Venlo is het Limburgs Museum te vinden. Hier zie je het Limburg uit de prehistorie, de Romeinse tijd en andere belangrijke mijlpalen uit de geschiedenis van Limburg.

 

Familiepark Mondo Verde

Tuinen, dieren en leuke attracties. Familiepark Mondo Verde is een veelzijdig amusementspark dat leuk is voor jong en oud. Familiepark Mondo Verde is te vinden in Landgraaf (Limburg).

 

Kasteelpark Born

Een prachtig park waarin ook dieren te vinden zijn zoals apen, herten en uitheemse vogels. Voor kinderen is er een speeltuin en een kinderboerderij. Kateelpark Born is te vinden in Born in Zuid-Limburg.

 

Maastricht

De hoofdstad van Limburg is de meest Bourgondische stad van Nederland. Bezoek de stadsmuren en natuurlijk het Vrijthof. Bij de VVV zijn stadswandelingen verkrijgbaar die je langs de mooiste historiche plekken van deze mooie Limburgse stad voert.