Naar de Julianatoren met korting
Kinderpretpark, Apeldoorn (Gelderland)

Bestel hier kaarten met korting 
Deze zijn meteen te printen en te gebruiken.

 

 

Informatie Julianatoren

Julianatoren (voorheen Koningin Julianatoren) is het leukste pretpark van Nederland voor kinderen tot ongeveer 12 jaar oud.

Bij Julianatoren zijn er voor hen geen attracties waar ze niet in mogen. Julianatoren kent voor hem veel spannende atracties. Maar allemaal veilig en niet TE eng.

Julianatoren kent meer dan 60 atracties. Met hele veel variatie. Zo is er van dappere kinderen een spannende achtbaan, voor liefhebbers van dino's is er Jul's Dino Tour en in Kabouterwonderland kun je echte kabouters zien.

 

 

In het reuzenrad heb je een mooi uitzicht over het hele park en kun je plannen maken voor de volgende attracties die je gaat bezoeken. Moby Dick bijvoorbeeld, waarin je als een echte piraat kunt varen of ga je liever vliegen? Dat kan ook, in één van de helicopters. 

Naast die 60 attracties, te veel om allemaal op te noemen, zijn er diverse shows te bekijken. Onder andere met Jul de Muis, de mascotte van Julianapark. Deze zomer geven ook Thomas de Trein en Woezel & Pip enkele shows. Kijk op de website van de Julianatoren voor de data. Ook op die dagen kun je in Juliana terecht met onze toegangskaarten met korting.

 

 

De geschiedenis van de (Koningin) Julianatoren

Het pretpark Julianatoren is genoemd naar de uitzichttoren Prinses Julianatoren. Deze toren, uit 1910, was vroeger te bezichtigen, en als extra attractie werden er lachspiegels geplaatst. Na de Tweede Wereldoorlog (toen het park en toren op bevel van de Duitsers tijdelijk werden hernoemd naar Julia Toren) werd het amusementpark sterk uitgebreid met o.a. autootjes, een spookhuis, motorbootjes en old timers. 

In 1963 breidde het pretpark  flink uit toen de attracties van het er naast gelegen pretpark Prins Bernhard Dal werden verplaatst naar de Koningin Julianatoren (zoals het inmiddels heette) werden verplaatst. Het Prins Bernhard Dal moest plaats maken voor een waterwin gebied.

De Koningin Julianatoren werd in de jaren 70 en 80 verder uitgebreid met ondermeer een achtbaan. In 2014 werd de naam Koningin Julianatoren hernoemd naar Julianatoren. De eigenaren vonden de naam kennelijk te ouderwets.

Veel plezier bij de Julianatoren met korting!