De Hermitage Amsterdam met korting
Kunstmuseum, Amsterdam (Noord-Holland)

Bestel hier kaarten voor de Hermitage Amsterdam met korting.
Deze zijn meteen uit te printen.

 

 

Informatie Hermitage Amsterdam

De Hemritage Amsterdam is een museum dat een dependance is van het beroede Hermitage museum in Sint-Petersburg (Rusland).  De steeds wisselende exposities van dit kunstmuseum komen tot stand met schatten uit de collectie van de Hermitage in Sint Petersburg.

De Hermitage Amsterdam is gevestigd in de Amstelhof, een monumentaal pand dat is gelegen aan de Amstel tussen de Nieuwe Keizersgracht en de Nieuwe Herengracht. De Amstelhof heeft 300 jaar als verpleegtehuis dienst gedaan voor het werd verbouwd tot museum.

 

 

De Hermitahe Amsterdam beschikt over twee zeer grote tentoonstellingszaen en 48 kleinere zalen. Daarnaast is er een groot restaurant, een tuinterras, een auditorium, een studiecentrum en een kerkzaal, en zijn er drie zalen voor lezingen.

Evenals in de Hermitage in Sint-Petersburg wordt er in de Hermitage Amsterdam veel voor kinderen gedaan. Dit maakt het museum erg geschikt om kinderen met kunst en cultuur in aanraking te laten komen. In het museum worden periodiek diverse tentoonstellingen verzorgd.

 

 

De Hermitage Amsterdam is in 2004 voor het eerst open gegaan. Aanvankelijk was het een klein museum maar na een ingrijpende renovatie en uitbreiding werd het in 2009 als een groot museum met internationale allure heropend door koningin Beatrix en de Russische president Dmitri Medvedev. Na nauwelijks een jaar werd de miljoenste bezoeker al verwelkomd. Tegenwoordig is de Hermitage één van de grootste toeristische trekpleisters van Amsterdam. De renovatie heeft 96 weken geduurd en 40 miljoen euro gekost.

Veel plezier bij de Hermitage Amsterdam met korting!