Korting Avonturenpark Hellendoorn
Pretpark, Hellendoorn (Overijssel)

 

Bestel hier kaarten voor Avonturenpark Hellendoorn met korting 
Deze zijn meteen te printen en te gebruiken.

 

 

Informatie Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is één van de meest leuke en mooie pretparken van Nederland. Het attractiepark ligt verscholen in de bossen en herbergt maarliefst 2 wildwaterbanen en 3 verschillende achtbanen. En dit is nog maar een greep uit de vele mogelijkheden want Avonturenpark Hellendoorn telt 30 attracties en diverse shows voor jong en oud.

Alle attracties van het pretpark in Hellendoorn opsommen is onbegonnen werk, dus we pikken er maar een paar uit. De Rioolrat bijvoorbeeld, de ondergrondse achtbaan, Sungai Kalimantan, de woeste wildwaterbaan, of Montezuma's Revenge, de attractie voor mensen met een sterke maag. Donderstenen is de wat minder heftige familie-achtbaan. Deze gaat niet over de kop. In tegenstelling tot De Tornado waarbij je twee maal de grond boven je hebt.

 

 

In de Wild Waterval daal je in een boomstam de sterke stroom af, maar je kunt het ook rustiger aandoen. Met het Junglemonster bijvoorbeeld, een rit door het water die minder heftig is dan de naam doet vermoeden. Of in de Discovery Club, een ladergame waarbij de pret voorop staat.

Voor de kleintjes zijn er vele attracties als de oldtimers, de postkoets, de Vliegende Hollander, het avonturenrad, het speelkasteel en de Dombomolen. Nieuw is het Aquaventura slidepark, een outdoor slidepark van 5000m2 met 11 spectaculaire waterglijbanen. Aan een bezoek aan dit slidepark zijn wel extra kosten verbonden, je kunt hier combikaarten voor kopen. 

 

 

Geschiedenis Avonturenpark Hellendoorn

Zoals vele pretparken is Avonturenpark Hellendoorn ontstaan uit een theehuis. In 1936 opende Jan van den Berg zijn theehuis Ons Ideaal op de Hellendoornse Berg. Om het theehuis ook voor kinderen aantrekkelijk te maken plaatste hij in de tuin enkele speeltoestellen. In de loop der jaren groeide het theehuis uit tot een restaurant en werden de speeltoestellen een serieuze speeltuin. In 1947 begon men met de bouw van een doolhof en in 1956 werd er een aanvang gemaakt met de sprookjestuin. De eerste grote attracties kwamen in de jaren 70. De speeltuin op de Hellendoornse Berg werd toen een echt pretpark.

 

 

Vanaf de jaren 80 zijn er in het pretpark in Hellendoorn ook seizoensshows te zien. Halloween wordt ook ieder jaar uitgebreid gevierd in Avonturenpark Hellendoorn.

 Veel plezier in Avonturenpark Hellendoorn met korting!