Uitstapjes Friesland

 Op zoek maar een leuk uitstapje in Friesland? Hier een overzicht van de leukste Friese uitstapjes:

 

Aqua Zoo Friesland 

Aqua Zoo Friesland is een kleine Friese dierentuin in Leeuwarden waar je diverse diersoorten kunt zien in een waterrijke en natuurlijke omgeving. Flamingo’s, neusberen en dwergotters leven in families bij elkaar en vanuit de bomen kun je de binturongs en kleine panda’s zien. Ook zeeberen, zeehonden en pinguïns en ringstaartmaki’s zijn in de Aqua Zoo in Leeuwarden te zien.

 

Attractiepark Duinen Zathe 

Attractiepark Duinen Zathe in Ooststellingwerf (Friesland)  is een grote speeltuin met tal van attracties zoals een klimkasteel, luchtkussens, een reuzenglijbaan, autoscooters, de vulkaan en een spookhuis. Heel leuk in Attractiepark Duinen Zathe  is de Supernova, een superspannende attarctie met 2 onafhankelijk bewegende armenwaarmee je het gevoel ervaart van een surfer tussen metershoge golven.

 

Fries Museum

Het Fries Museum in Leeuwarden geeft een goed beeld van de Friese geschiedenis, cultuur en kunst door de eeuwen heen. Het Verzetsmuseum Friesland maakt deel uit van het Fries Museum. Je vindt hier onder andere bodemschatten uit de Friese terpen, de nalatenschap van Mata Hari, schilderijen van Gerrit Benner, hedendaagse beeldende kunst en veel meer.

 

Sybrandy's Ontspanningspark

Sybrandy's Ontspanningspark in Oudemirdum (Zuid-west Friesland) is een speeltuin voor kinderen t/m 13 jaar. Je vindt hier een loopspookhuis, een springkussen, een superschommel, een zweefmolen, een bootspringschans, een skelterbaan, diverse draaimolens en nog meer leuke speelapparaten. In totaal meer dan 40. Er zijn picknickmogelijkheden binnen en buiten in Sybrandy's Ontspanningspark.

 

Speel- en Dierenpark Sanjesfertier

Een gecombineerd dierenpark en speeltuin in Zwaagwestereinde. Met monorail, verkeerspark en een natuurmuseum. In het dierenpark wonen zo'n 40 verschillende diersoorten waaronder kamelen, struisvogels en stokstaartjes.

 

Jopie Huisman Museum

Een museum gewijd aan het werk en het leven van de Friese meesterschilder Jopie Huisman.

 

Duikermuseum Lemmer

In Lemmer kun je alles te weten komen over het duiken. Zelfs over de manier waarop men al voor de jaartelling dook. Bekijk de duikpakken en apparatuur die gebruikt is bij deze eeuwenoude sport!

 

Botanische Tuin De Kruidhof

Een bothanische tuin in Buitenpost (Achtkarspelen) die bestaat uit 17 thematuinen die elk een unieke opzet en plantenverzameling bezitten. In totaal zijn er in de botanische tuin De Kruidhof circa 2000 plantensoorten te bekijken. Het is in De Kruidhof bijzonder leuk wandelen. Als je vooraf reserveert kun je ook een rondleiding aanvragen.

 

Fries Scheepvaart Museum

Maak in dit museum in Sneek kennis met de boeiende geschiedenis van de Friese scheepsvaart vanaf het jaar 1600. Het Fries Scheepvaart Museum is een groot museum waar veel te zien is. Niet alleen schepen, maar ook voorwerpen die de geschiedins van de stad Sneek vertellen. Dit museum in Friesland is ook leuk voor kinderen.

 

Kameleondorp Terherne

Fan van de Kameleon boeken? Dan zal Kameleondorp Terherne je zeker aanspreken. De avonturen van Hieke, Sietse en Gerben kun je als kind zelf in Terherne beleven, Lekker buiten spelen, bootje varen, slootje springen, spelen in de watertuin en nog veel meer. 

 

Openluchtmuseum De Spitkeet

Openluchtmuseum De Spitkeet laat op een ruim 4 hectare groot terrein zien hoe mensen tussen ongeveer 1850 en 1950 leefden op de arme heidegronden van Friesland en Groningen. Je ziet in dit openluchtmuseum in Harkema onder andere een holwoning, een plaggenhut, een Woningwetwoning, het Waldhuske, een klokkenstoel en het Jelle Dam hus.

 

Harlinger Aardewerk Museum

Het aardewerkmuseum in Harlingen bevat een uitgebreide collectie Fries aardewerk. Harlingen was vroeger een belangrijke prucent van Fries aardewerk. In dit museum kom je daar alles over te weten,

 

De vuurtoren van Ameland

De in 1880 gebouwde gietijzeren vuurtoren van Ameland is na 100 jaar trouwe dienst  niet meer in gebruik, maar nu wel open voor publiek geopend. Luister naar de boeiende verhalen van de 

 

Kinderboerderij Doniastate

Een gezellige kinderboerderij in Stiens waar veel te beleven is. Niet alleen zijn er boerderijdieren, maar ook zeeboekoeien, insecten, landschildpadden, minivarkens, alpaca's en veel meer. In de vlindertuin zijn vlinders te vinden en het kabouterbos echte kabouters. Doe de opdrachtentocht of loop het kabouterpad. Er is een grote speeltuin en je kunt in Doniatate biologische groenten kopen uit de grote moestuin.