Uitstapjes Flevoland

Flevoland is geen dichtbevolkte provincie zijn, en ook voor oude monumenten is dit niet de plaats waar je moet zijn. Maar toch is er in Flevoland veel te beleven. Kijk maar hieronder naar de leukste uitstapjes in de provincie Flevoland.

Walibi Holland

Walibi Holland in Flevoland is één van de meest populaire pretparken van Nederland. Vooral onder tieners is Walibi Holland met z'n vele thrill-rides razenspopulair. Hier vind je vele achtbanen en andere spannende attracties.
Kaarten voor Walibi met korting

 

 

Aviodrome

Aviodrome is het luchtvaart-themapark bij vliegveld Lelystad. Het Aviodrome is het grootste Nederlandse museum voor luchtvaart en ruimtevaart. Blikvanger op het buitenterrein is de Boeing 747, maar er zijn nog meer dan 100 andere vliegtuigen om te bekijken.
Kaarten voor Aviodrome met korting

 

Bataviawerf

Op de Bataviawerf worden schepen uit de Gouden Eeuw nagemaakt. Je kunt hier het VOC-schip Batavia uit 1628 bezoeken en momenteel wordt er gebouwd aan een replica van het schip van Michiel de Ruyter, De 7 Provinciën. 

 

Museum Nieuw Land

Keer terug in de oertijd in Museum Nieuw Land in Lelystad. Zoals de naam al aangeeft leert dit museum alles over het tot stand komen van de Flevopolder, maar tevens is er veel informatie over de prehistorie en over zee en water.

 

Veiligheidsexperience

De Veiligheidsexperience in Almere is een permanente expo over brandweer, politie en de geneeskundige veiligheidsdiensten. Het is gericht op jongeren en dus absoluut niet saai. Integendeel, er is in de Veiligheidsexperience heel veel te doen en te beleven.

 

De Orchideeën Hoeve

De Orchideeën Hoeve is een tropisch paradijs in Luttelgeest in de Noordoostpolder (provincie Flevoland). Een heel populair onderdeel is de geheel overdekte vlindertuin van 1500 vierkante meter. En natuurlijk zijn er orchideeën. Wel duizenden soorten!

 

Urk

Urk is een leuk stadje om eens te bezoeken. Ooit was Urk een eiland, nu ligt het als een heuvel in de Noordoostpolder. Bezoek er bijvoorbeeld de visafslag, museum Het Oude Raadhuis (met klederdrachten, dorpskunst en oude ambachten) en de vuurtoren. En proef de sfeer van een oud vissersplaatsje.

 

Klimpark Fun Forest

Klim van boom naar boom, over touwen, touwladders en wiebelbruggen. En dit alles op een hogte van 4 tot wel 15 meter. Het kan in Klimpark Fun Forest in Almere (Flevoland). Dit klimpark heeft de meeste en langste tokkelbanen van Nederland.

 

Dierenpark MeerZoo

In Markness in de Nooroostpolder (Flevoland) is een leuk kleinschalig dierenpark te vinden, Dierenpark MeerZee. Eigenlijk is MeerZoo een combinatie van een dierentuin, een kinderboerderij, een speeltoen en een zorgboerderij. Je vindt hier onder andere papegaaien, uilen, slangen, hagedissen, reptielen en stinkdieren. Er zijn vooral dieren uit Noord- en Zuid-Amerika.