Naar de Efteling met korting
Attractiepark, Kaatsheuvel (Noord-Brabant. Nederland)

Bestel hier kaarten voor de Efteling met korting 
Deze zijn meteen te printen en te gebruiken.

 

 

Informatie Efteling

De Efteling. Iedereen kent het. Bijna iedereen is er wel eens geweest. En bijna iedereen wil er wel weer eens naar toe. En dat kan nu, met korting!

De Efteling is leuk voor jong en oud. Met een sprookjesbos, meerdere achtbanen, kinderattracties, shows, amusement en heel veel leuke en vaak unieke attracties.

Het attractiepark bestaat uit diverse delen (arealen), waaronder 4 themagebieden: Marerijk, Anderrijk, Reizenrijk en Ruigrijk.  

  

 

 Marerijk bevat onder andere het sprookjesbos, het Land van Laaf, Droomvlucht, het Anton Pieckplein met Efteling Museum, Villa Volta en Raveleijn. Marerijk is het oudste deel van de Efteling.

In Anderrijk vind je onder andere de Pirana (een wildwaterbaan), Swiss Bob (een bobsleebaan), Fata Morgana en de PandaDroom (een 3D bioscoop).

Reizenrijk bevat het Carnaval Festival (een ride langs 270 poppen uit 15 landen), Gondoletta (een boottocht), de Pagode (een tempel die op een draagarm 45 meter hoog gaat), Monsieur Cannibale (waar je in de kookpot gaat), Vogel Rok (een overdekte achtbaan) en diverse kleuterattracties.

 

 

Ruigrijk tenslotte bevat de beroemde achtbaan de Python, de Halve Maen (een schommelschip),  Joris en de Draak (een dubbele achtbaan), De Vliegende Hollander en vele kinderattracties. 

 

Geschiedenis Efteling

De Efteling is één van de oudste nog geopende pretparken ter wereld. Het park begon voor de Tweede Wereldoorlog als sportveld waaraan een speeltuin werd toegevoegd. In 1951 kwam er een theehuis en in 1953 een zwembad. In 1952 werd een begin gemaakt met het sprookjesbos wat al snel uitgroeide tot het belangrijkste deel van de Efteling.

 

 

Langnek kwam in 1952 in dienst. Zeven jaar later kreeg hij gezelschap van Holle Bolle Gijs. Er kwamen jaarlijk nieuwe sprookjes en bezienswaardigheden bij en in 1978 werd het spookslot gebouwd. In 1981 kwamen de eerste grote attracties (de Python, Gondoletta en de Kurkentrekker) en daarmee werd de metamorphose van een sprookjesbos naar een attractiepark in gang gezet. Dit was min of meer noodgedwongen want eind jaren 70 liepen de bezoekersaantallen terug.

In hoog tempo kwamen er spectaculaire attracties. Na de Python waren dat in eerste instantie de Halve Maen (1982), de Pirana (1983), Swiss Bob (1985), Fata Morgana (1986), de Pagode (1987), het Volk van Laaf (1980) en de inmiddels door Joris en de Draak vervangen houten achtbaan Pegasus (1991). 

 

 

De toevoegingen waren een groot succes en de Efteling groeide uit tot één van de belangrijkste attractieparken van Europa. Nog steeds worden er bijna jaarlijks nieuwe attracties en modificaties aan het park toegevoegd zoals de tweeling-achtbaan Joris en de Draak (2010), Raveleijn (2011) en de fonteinenshow Aquanura (2012). Voor 1915 staat er een dive coaster op de planning en tussen 2016 en 2020 moet de darkride Hartenhof klaar zijn.

 

 

En dat terwijl er nu al in De Efteling teveel te beleven is voor een dag!

Veel plezier bij de Efteling met korting!