Familiepark Drievliet met korting
Pretpark, Den Haag (Zuid-Holland) 

Bestel kaarten voor Familiepark Drievliet met korting
Deze kaarten kunnen meteen worden uitgeprint.

 

 

Informatie Familiepark Drievliet

Drievliet is een leuk attractiepark in Den Haag. De laatste jaren is Drievliet ingrijpend verbouwd. Er zijn diverse themagebieden gekomen en het aantal attracties is sterk uitgebreid. Door de aanpassingen is Drievliet een pretpark geworden dat helemaal aan de eisen van deze tijd voldoet.

Drievliet kent attracties voor alle leeftijden. Er zijn familieattracties en kinderattracties, maar ook spannende thrillrides. In de laatste categorie valt de Formule-X een achtbaan waarbij je binnen 2 seconden naar de 70 kilomter per uur wordt gelanceerd. Tijdens de rit kom je diverse malen los van je stoel. Spannend! Een andere achtbaan in Drievliet is de Kopermijn. Hierbij suis je in mijn wagons over een spectaculair parcours.

 

 

Andere thrill rides zijn de Draaikolk, de Kwal en de Nautilus.

Familieattracties zijn er ook volop. Bijvoorbeeld de Twistrix (een familieachtbaan), de zweefmolen, de theekopjes, Waterwars (waarbij je elkaar met waterbalonnen moet proberen te raken), het Spookslot, de Piratenboot, de Vliegende Vissen (een carrousel), de Monorail, het Luchtballonnenrad (een reuzenrad) en de Jungle River, een wildwaterbaan waarin je in een uitgeholde boomstam watervallen moet overwinnen. Een andere avontuurlijke familieattracties zijn de Goldcourse waarbij je door de lucht wordt gezwierd en de Dynamite Express, een achtbaan die ook geschikt is voor kleine kinderen vanaf 1 meter.

Shows zijn er ook in Drievliet. Bijvoorbeeld een piratenshow met veel humor en goocheltrucs en de computergestuurde Jungle Show.

 

 

Geschiedenis Drievliet

Zoals veel Nederlandse attractieparken begon het attractiepark Drievliet in Den Haag als een theetuin waaraan later een speeltuin werd toegevoegd. De opening van deze speeltuin (in 1951) kun je zien als het bescheiden begin van Familiepark Drievliet.

In de loop der tijd werd de speeltuin uitgebreid met steeds meer kermisattracties. Één daarvan is de Monorail (de oudste monorail van Nederland). Na 1990 werden er vooral thrill rides (spannende attracties) aan Drievliet toegevoegd waarmee het pretpark steeds meer een volwaardig attractiepark werd.

 

 

Na 2010 ging Drievliet in navolging van de grote internationale attractieparken hun park in themagebieden indelen. Er is nu bijvoorbeeld een themagebied Oceaan met o.a. de attracties Nautilus, De Kwal en De Draaikolk, een thema Egypte en het thema Lol Atol waar veel thrill rides te vinden zijn. 

Veel plezier bij het attractiepark Drievliet met korting!