Uitstapjes Drenthe

Drenthe is geen grote provincie, maar er is wel heel veel te doen. Hier een overzicht van de leukste uitstapjes in Drenthe.

Speelstad Oranje

Speelstad Oranje is een grote binnenspeeltuin in het Drentse dorpje Oranje die het all-inclusive principe hanteert. Patat, snacks, ijs, limonade, koffie en meer is bij de toegangsprijs inbegrepen, evenals de vele attracties die deze grote indoor speeltuin rijk is. Speelstad Oranje is vooral voor kleine kinderen erg leuk.
Kaarten voor Speelstad Oranje met korting

 

 

Dierenpark Emmen

Dierenpark Emmen (voorheen Noorder Dierenpark) is één van de mooiste en meest populaire dierentuinen van Nederland. Naast de vele dieren vind je hier ook Speelexpeditie Yucatán, een grote overdekte speeltuin in Maya stijl, en de 3D wereld Animal Experience.
Kaarten voor Dierenpark Emmen met korting

 

Plopsa Indoor Coevorden

Maak in de overdekte speeltuin Plopsa Indoor in Coevorden (Drenthe) kennis met Kabouter Plop, zijn vrienden en de andere personages uit de Studio 100 kinderprogramma's. In de overdekte speeltuin staan vele leuke attracties. Goed voor een hele dag vermaak!
Kaarten voor Plopsa Indoor met korting

 

Museumdorp Orvelte

Orvelte in Drenthe is één van de mooiste dorpen van Nederland. Het is een oud dorp waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. De monumentale huizen en boerderijen zijn goed onderhouden en de wegen bestaan nog uit kinderkopjes en oude klinkers.

 

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Vanuit Kamp Westerbork werden  tussen 1942 en 1945 meer dan 100.000 Joden, Sinti en Roma gedeporereerd naar de vernietigingskampen in Oost-Europa. In  Herinneringscentrum Kamp Westerbork worden honderdduizend Nederlandse Joden in herinnering gehouden. Op het terrein van Kamp Westerbork met reconstructies en in het museum met exposities.

 

Drents Museum

In het Drents Museum (Assen) is veel te zien. Vaste afdelingen zijn Archeologie, Hedendaagse Realisme en Kunst uit 1885-1935. Daarnaast zijn er vele grote tentoonstellingen en exposities te bekijken. Door een grote schenking van de ING is de museumcollectie van het Drents Museum uitgegroeid tot één van de toonaangevende collecties van Nederland.

 

Vogelpark Ruinen

Zowel Nederlandse wadvogels als exotische vogels uit verre landen zijn te bewonderen in Vogelpark Ruinen. Dit gebeurt in een fraai nagebootste natuurlijke omgeving. Natuurlijk wordt er veel informatie gegeven over de vogels.

 

Attractiepark Drouwenerzand

Drouwenerzand is een al-inclusive attractiepark. Verwacht geen Efteling of Walibi, maar Attractiepark Drouwenerzand kent enkele leuke attracties zoals de Break Dance, de Happy Sailor, de Wild West Swing en de Spinning Coaster. Onder andere frites, snacks, softijs en drinken zijn bij de entreeprijs inbegrepen.

 

Hunebedcentrum Borger

Wie Drenthe zegt, die zegt hunnebedden. In het hunebedcentrum in Borger kun je alles te weten komen over hunebedden en hun makers. En natuurlijk kun je hier echte hunebedden zien. Er zijn veel tentoonstellingen te zien en activiteiten te beleven.

 

Gevangenismuseum Veenhuizen

Veenhuizen in Drente heeft iets met gevangenissen. Vroeger waren er zelfs vijf gevangenissen in het dorp! Een ideale plek dus voor een gevangenismuseum. Hier kun je alles te weten komen over het leven in de gevangenis van 1600 tot nu. Met een boevenwagen kun je een rondrit door Veenhuizen maken.

 

Speelgoedmuseum Kinderwereld

In het Speelmuseum Kinderwereld kun je speelgoed uit vroegere tijden bekijken. Niets digitaals, geen plastic, maar klassiek houten speelgoed, bordspellen en tinnen soldaatjes. Natuurlijk is het hier niet alleen kijken, maar ook veel spelen.

 

Subtropisch zwemparadijs De Bonte Wever

De Bonte Wever is een subtropisch zwemparadijs in Assen. Hier vind je binnenbaden en buitenbaden, een golfslagbad, glijbanen, een wildwaterbaan, whirlpools, sauna's, kruidenbaden en zonnehemels. De Bonte Wever hanteert het all-inclusive principe. In het zwemparadijs zijn alle faciliteiten, koffie, thee en vruchtensappen gratis.

 

Apple Museum Nederland

In een monumentale boerderij in Orvelte (is een heus Apple museum gevestigd (het AppleMuseum). Kijk hier naar oude Apple computers en gadgets, stel vragen aan de computerdokter en bekijk oude software.