Dierenpark Emmen met korting
Dierentuin, Emmen (Drenthe)

Bestel kaarten met korting.

Informatie Dierenpark Emmen

Dierenpark Emmen, voorheen het Noorder Dierenpark, is een grote dierentuin in het noorden van Nederland. Kenmerkend voor deze dierentuin is de Afrikaanse savanne waar op een relatief grote oppervlakte dieren als giraffen, zebra's en struisvogels leven. Ook de vlindertuin van Dierenpark Emmen is wereldberoemd.

Op veel plaatsen bevind je je dicht bij de dieren. Soms loop je er zelfs tussen.

Nieuw is Speelexpeditie Yucatán. Een grote overdekte speeltuin in Maya stijl. Met Zuid Amerikaanse boomhutten, pueblo's, touwbruggen, een piramidetempel en een heus scheepswrak. Speelexpeditie Yucatán is ook toegankelijk met je kaartje voor Dierenpark Emmen met korting.

 

 

Dat geldt ook voor de Animal Experience, een wereld in 3D, met effecten, kleuren, geuren en geluiden. Hier hoef je niet in een stoel te blijven zitten. Het is een wereld waar je doorheen loopt en volledig wordt verrast.

17 vierkante kilometer van Dierenpark Emmen is overdekt. Dit maakt de dierentuin ook erg geschikt voor dagen met minder goed weer. De dierenverzorgers zijn niet alleen met de beesten bezig. Ze vertellen ook van alles over de dieren en hun gewoontes. En op voedertijden mag je zelfs helpen bij het voeren.

Door de uitbreiding van Dierenpark Emmen is het park tijdelijk verspreid over twee locaties. Op de 'oude' locatie in het centrum van Emmen zijn alle dieren te vinden. Speelexpeditie Yucatán bevindt zich iets verder op de Es, een loopbrug verbindt beide delen van Dierenpark Emmen. 

 

 

Geschiedenis Dierenpark Emmen 

Dierenpark Emmen is in 1935 onder de naam Noorder Dierenpark opgericht. In de Tweede Wereldoorlog waren hier veel onderduikers verborgen. Deze sliepen op de zolders boven de verblijven van de olifanten en de roofdieren. Op deze plekken was het vrijwel onmogelijk voor de Duitsers om er onverwachts binnen te vallen. 

In 1970 kwam het park grotendeels in handen van de gemeente Emmen. Enkele jaren geleden werd besloten dat het dierenpark het centrum van Emmen gaat verruilen voor de Es. Daar krijgt Dierenpark Emmen drie keer zoveel ruimte als op de huidige locatie. 

Als er verhuisd gaat worden zal de dierentuin enige tijd dicht gaan. Wacht dus niet te lang met een bezoek en koop nu kaarten met korting voor Dierenpark Emmen.

Veel plezier bij Dierenpark Emmen met korting!.