Met korting naar De Waarbeek
Familiepretpark, Hengelo (Overijssel)

 

Bestel kaarten voor de Waarbeek met korting
Deze zijn meteen te printen en te gebruiken.

 

 

Informatie De Waarbeek

Wil je naar een pretpark, maar daar niet te veel geld voor uitgeven? Denk dan eens aan Familiepretpark De Waarbeek in Hengelo. Een leuk pretpark voor het hele gezin, dat niet al te duur is. Vooral niet als je toegangskaarten met korting koopt.

In De Waarbeek is veel te beleven, voor zowel jonge als oudere kinderen, maar ook voor volwassenen. Neem bijvoorbeeld De Rodelbaan. Dit is het oudste achtbaantje van Nederland en zelfs de oudste stalen achtbaan ter wereld! Voor trillseekers is De Rodelbaan niet echt geschikt. De 85 jarige achtbaan is zo bedaard als je van iemand van die leeftijd mag verwachten. Maar dat maakt deze achtbaan, met een maximale hoogte van 4 meter, ook voor de kleinste kinderen geschikt.

 

 

 

Alles in De Waarbeek is overigens voor kleine kinderen geschikt. Diverse draaimolens, een aantal waterattracties, oldtimers, een reuzenrad, een zwefmolen, een kabelbaan, botsauto's, een spoorbaan door het hele pretpark, alles is op De Waarbeek te vinden. Veilige attracties, ook voor kleine kinderen, in een gezellige omgeving.

De geschiedenis van De Waarbeek gaat terug tot 1924, toen het als Theehuis De Waarbeek werd geopend. Aanvankelijk bestond het amusement alleen uit een speeltuin, maar in 1930 werd de eerste achtbaan van Nederland in gebruik genomen. Deze baan was door de mensen van het park zelf ontworpen en gebouwd. In die tijd vond men deze langzame achtbaan een hele sensatie.

 

 

De mascotte van De Waarbeek heet Twekky. Twekky is een clowntje met een bijzonder groot hoofd waarop een bel staat. In het Twekky Theater voert hij samen met Jerry Glitter en Hetty Confetti shows op.

 

Veel plezier in de Waarbeek met korting!