Naar Bobbejaanland met korting
Pretpark, Lichtaart (België)

Bestel hier kaarten voor Bobbejaanland met korting 

 

 

Informatie Bobbejaanland

Net over de grens in het Vlaamse Lichtaart ligt het attractiepark Bobbejaanland. Dit plezantste land is één van de grootste en meest populaire pretparken in de Benelux. In Bobbejaanland vind je talloze atracties en kun je leuke shows bekijken. Het is een pretpark dat leuk is voor jong en oud, voor trillseekers en voor wie van wat rustiger amusement houdt.

 

 

Thrillseekers kunnen zich uitleven in de zeven rollercoasters die dit pretpark rijk is. Of ze kunnen een vrije val maken van 25 meter in de Typhoon. En zo zijn er nog veel meer spannende thrill rides die je een enorme kick geven. Neem bijvoorbeeld de Sledgehammer, een pendel die je met honderd kilometer per uur veertig meter hoog de lucht in slingert, de Typhoon een achtbaan met een looping en een vrije val van negentig graden, de Dizz, een draaiende achtbaan, of de Revolution indoor-achtbaan. Spannend is ook de Indiana River, een wildwaterbaan dwars door de Azteken-jungle. 

Maar ook kleintjes kunnen zich prima vermaken in attractiepark Bobbejaanland. Voor hen is er zelfs een geheel eigen land, Kinderland. Maar ook de smurfen shows zullen de kleintjes aanspreken. Met Oki Doki en Bob Express kent Bobbejaanland ook achtbanen die voor iedereen (ook kleine kinderen) geschikt zijn, en ook de hangende achtbaan, de Dreamcatcher is voor kleintjes toegestaan. Verder zijn er nog leuke gezinsattracties zoals de El Paso (waar je met laserpistolen kunt schieten), de Banana Battle (een boottocht waarbij je het niet altijd droog houdt), de El Rio (nog zo'n natte attractie) en King Kong. Ook zijn er onder andere een reuzenrad, een zweefmolen en veel meer leuke attracties voor jong en oud.

 

 

Shows zijn er ook volop. onder andere van de Italiaanse magische clown Marco Zoppi, of bezoek The Battle, een opwindende strijd tussen stoere cowboys en hippe BMX'ers. Een show boordevol stunts. 

Het was de Belgische countryzanger Bobbejaan Schoepen die in 1961 het pretpark Bobbejaanland oprichtte. Aanvankelijk stond de showhal centraal waarin Schoepen dagelijks optradt. Daaromheen werden echter steeds meer attracties gebouwd. Deze zorgde er voor dat er in Lichtaart een groot attractiepark ontstond. Bobbejaan Schoepen treed sinds de jaren 80 niet meer op (hij is inmiddels ook overleden). Zijn familie verkocht het park, en in Spaanse en later Britse handen werd attractiepark Bobbejaanland steeds groter en internationaler.

 

 

Het wilde westen met cowboys, indianen en paarden waren aanvankelijk het thema van het pretpark van countryzanger Bobbejaan Schoepen maar tegenwoordig is het park een stuk veelzijdiger van opzet. 

Bobbejaanland is een bezoek meer dan waard. Het is een uitgebreid familie-attractiepark waarin je je gegarandeerd de hele dag zal vermaken.

Veel plezier in Bobbejaanland met korting!