Korting Bellewaerde
Pretpark en Dierentuin, Ieper (België)

Bestel hier kaarten voor Bellewaerde met korting 
Deze zijn meteen te printen en te gebruiken.

 

Informatie Bellewaerde

Bellewaerde is een attractiepark in het Belgische Ieper. Het is een mix van een pretpark en een dierentuin.

 

 

Attractiepark en dierentuin

Bellewaerde bevat vele spetterende attracties voor jong en oud, meer dan 300 exotische dieren, restaurants, shows en veel  natuur. Voor de kleintjes is er KidsPark, families vermaken zich in de splash van de Niagara en voor de dapperen is er de adembenemende Huracan coaster. En dit zijn nog maar enkele van de tientallen leuke attracties midden in de natuur. Bellewaerde is een ideale mix van een pretpark vol spannende attracties en een dierentuin met leeuwen, tijgers, apen, olifanten en vele andere dieren en vaak spectaculaire shows.

 

 

De geschiedenis van Bellewaerde

Bellewaerde is in 1954 als vogelpark gestart. Voor de kinderen was er toen al Kabouterland (Land van de Dwergen), waar attracties waren met mechanische poppen. Toch werd er niet gekozen om de richting van een attractiepark in te gaan. Toen oprichter Albert Forizoone in 1967 overleed namen zijn vrouw en zonen de leiding over en bouwde Bellewaerde om tot een safaripark. Naast een wandelsafari was er boat ride waarin de dieren vanuit een boot kon bekijken. Deze bootsafari is er - in gemoderniseerde vorm - nog steeds als Jungle Mission.

In de jaren 70 kwamen er naast het safaripark een steeds meer groeiende dierentuin en vanaf de jaren 80 sloeg Bellewaerde meer de richting van een pretpark in. Jaarlijks werden er nieuwe attracties aan het steeds verder groeiende park toegevoegd.

Na de overname door Six Flags (later Walibi) namen de investeringen alleen maar toe, en tegenwoordig is Bellewaerde één van de grootste attractieparken van de Benelux. Het park ontvangt niet alleen veel bezoekers uit België, maar ook uit Frankrijk, Nederland en Duitsland.

Veel plezier in Bellewaerde met korting!