Met korting naar het Aviodrome
Luchtvaart themapark, Lelystad

Bestel hier kaarten met korting
De kaarten zijn meteen uit te printen
.

 

 

Informatie over het Aviodrome

Hou je van vliegtuigen? Dan is het  Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome echt iets voor jou. Het Aviodrome is het grootste Nederlandse museum voor luchtvaart en ruimtevaart.

Vroeger was het Aviodrome gevestigd op Schiphol, maar tegenwoordig is dit themapark te vinden naast Luchthaven Lelystad. Deels binnen, deels buiten, vind je meer dan 100 vliegtuigen. Grootste blikvanger is de enorme Boeing 747 die (vanzelfsprekend) op het buitenterrein te vinden is. Dit reusachtige vliegtuig is zoals veel andere vliegtuigen op Aviodrome ook van binnen te bekijken.

 

 

 

Ook speciaal op Aviodrome is het Schipholgebouw uit 1928 dat levensecht op het terrein is nagebouwd. Zo kun je zien hoe met in de jaren 20 met het vliegtuig op reis ging. En dat is heel anders dan tegenwoordig. De vertrekhal doet meer aan een klassiek stijlvol treinstation denken dan aan een luchthaven.

Maar op het Aviodrome kun je niet alleen veel zien, maar ook veel beleven. Je kunt  morse code leren seinen, in  het 4D theater naar spectaculaire beelden kijken (en voelen), of zelf vliegen in de simulator.

Veel plezier bij het Aviodrome met korting!