Met korting naar Avifauna
Dierentuin, Alphen aan de Rijn

Bestel hier kaarten met korting
Deze kun je meteen zelf printen.

 

Informatie Vogelpark Avifauna

Avifauna, of Vogelpark Avifauna zoals deze dierentuin officieel heet, is het eerste en één van de meest bekende vogelparken ter wereld. Het is een dierentuin die geheel in het teken van vogels staat. Naast vogels bevat het park veel groen, mooie vijvers en een grote speeltuin. Deze speeltuin bevat ondermeer de hoogste glijtoren van Nederland.

 

 

Tot 2012 was Vogelpark Avifauna eigendom van het Van der Valk concern (het logo van Van der Valk, de toekan, is een verwijzing naar Avifauna). Sinds 2012 is het park echter een stichting zonder winstoogmerk die zich inzet voor vogelbescherming en natuurbescherming.

Avifauna is ooit (in 1949) ontstaan uit de tuin van de toenmalige burgemeester van Alphen aan de Rijn (dhr Van den Brink). Deze burgemeester had een dusdang bijzondere collectie vogels dat hij, toen hij zijn tuin voor het publiek openstelde, al snel naam maakte als vogelpark. Het logo van dit park was een Toekan. Toen de jonge ondernemer Van de Valk het vogelpark overnam, en een wegrestaurant begon besloot hij het logo ook voor zijn andere restaurants te gebruiken.

Vogelpark Avifauna biedt een thuis aan meer dan 1.800 vogels. Het park is 365 dagen per jaar geopend. Vanaf Avifauna kun je ook boottochten maken, en het Van der Valk concern zorgt voor uitstekende culinaire voorzieningen.