Met korting naar Attractiepark Slagharen
Pretpark, Slagharen (Overijssel)

Bestel hier kaarten met korting (deze kun je meteen zelf printen)

 

 

Informatie Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen is een pretpark dat onder verschillende namen bekend is. De officiële naam in Nederland is Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Internationaal presenteert men zich echter als Themepark & Resort Slagharen, terwijl in de volksmond de oude naam Ponypark Slagharen nog vaak gebruikt wordt.

Attractiepark Slagharen is één van de grotere en bekende pretparken van Nederland. Er werken zo'n 1000 mensen en jaarlijks trekt het attractiepark zo'm 1,5 miljoen bezoekers. Deze kunnen genieten van vele attracties, waaronder twee achtbanen en een wildwaterbaan, en van diverse shows. 

Het attractiepark bestaat uit twee gedeelten die worden verbonden met een lange straat, Mainstreet. Deze hoofdstraat bevat vooral winkeltjes en restaurants, en is ook te volgen via een kabelbaan. Aan beide uiteinden van Mainstreet bevindt zich een gebied met een groot aantal attracties voor groot en klein. Op Mainstreet vinden de hele dag optredens plaats en vlak voor sluitingstijd is er in de weekenden en tijdens schoolvakanties een parade waaraan alle in het park werkzame artiesten deelnemen.

Naast het Attractiepark Slagharen is er ook een Vakantiepark Slagharen. De bungalows, vakantiehuisjes en stacaravans bevinden zich aan weerszijde van Mainstreet en het attractiepark. Naast dit vakantiepark bevindt zich een camping en een terrein met wigwams.

Het Attractiepark Slagharen is onderverdeeld in zes gebieden met even zoveel thema's. De meeste van deze thema's hebben betrekking tot Amerika en het Wilde Westen. Dit overkoepelende thema komt nog voort uit de historie van Attractiepark Slagharen. In 1963 bouwde de plaatselijke winkelier Henk Bemboom enkele vakantiehuisjes op een stuk weiland. Om het interessant te maken voor huurders was bij ieder vakantiehuis je Shetlandpony plus karretje inbegrepen. Later speurde Bemboom het buitenland af naar voordelige kermisatracties voor zijn vaantiepark dat meer en meer een attractiepark werd, Ponypark Slagharen.

 

 Veel plezier in Attractiepark Slagharen met korting!